Wednesday, November 23, 2011

untung la RUMAH dekat... [ ye ke? ]

Assalamualaikum..
hurmmm banyak kali terpikir tentang perasaan KAWAN2 yang duduk jauh ni..
kadang2 paham..kadang2 tak! hahaha.. kejam ke fara ni? hihi ='P
ok!! hakikat nye kan rumah dekat cam fara ni pun bukan best sangat!! bukan sangat la... biase2 je.. [gimik word! ] haha..
nak tahu KENAPE ke??
* dekat pun, parents tak CALL selalu! T.T ye la sebab dekat.. tunggu weekend la baru cakap nak citer ape sepanjang minggu tu.. hahaha...
* nak ulang-alik tiap2 hari?? ok! tak de transport sendiri ok! memang tak kan susahkan parents la kan... [cam no point umah dekat kan..hukhuk...] <-- ni fara la.. orang lain memang untung la kalau ade kete.. =')
* feeling rindu parents hantar ke uia atau ambil tu TAK TERASA pun... macam kawan yang dok jauh, bile mak ayah hantar je ade je yang menangis sebab jauh dan tak dapat jumpe selalu... hurmmm~
* tak independent sangat seseorang tu... maksud fara kat sini bila parents dekat dengan kter, banyak bergantung dekat mereka.... haiya! nak adapt dengan environment U pun jadi susah...

ape yang BEST rumah dekat?
* kalau tertinggal barang, bole la patah balik ambil...
* weekend dapat balik.. maka SAVE la duit belanja makan untuk 2 hari.. teeeheee... plus makanan yang dimasak dengan air tangan ibu anda MESTI DAN PASTI sedap!!! =')
* yang ade transport tu, ade mase lapang tu bole lah balik kejap.. hoho. tapi abis minyak kete korang la ulang alik ulang alik tanpa reason...

hurmmm, tu je kot yang terkuar kat otak fara ni..
so.. ambil la mane yang baik!
*budak duduk jauh, kami budak umah dekat ni pun ade best n tak best nye...terima je la ye... hehehe...

#ini atas ape yang fara perasan, kalau ANDA lain, so, lain la diri anda itu.. =')
sorry kalau ade yang terasa..

Friday, November 18, 2011

we are born in NOVEMBER!

Assalamualaikum...
hehehe.. i just feel a little bit special when november is coming! btw it's already in month NOVEMBER ok!

10 NOVEMBER 
my DAD birthday!! very VERY very happy 62nd birthday!!
may Allah bless you oboh!!
i don't showing my love to him but i SAYANG my dad so much...
he also don't know how to express his love!!
but yet your are my father! my friend! my everything!!
thanks oboh!!

12 NOVEMBER
my OWN birthday!! hehehe...
thanks people who wish me n pray for me..
i'm really2 appreciate it!!
doa is the most important..! and not just for me but for everyone too!! =')
get big apple on my birthday night! hehehe..
btw kene quarantine duduk rumah on my bithday! hahaha =.=" [blame on my mom~]

18 NOVEMBER
my 2nd BROTHER birthday!!!! heheheh...
happy birthday to aie! 
may Allah bless you always ABANG aie!!
i wondering why i can't call you ABANG! hahaha...
we already GOT our own present la aie!!!
ipod! ahaha... ='P [ lol! ]

hehehe sorry old pic! 
<3 both of you!! 
we born in the same MONTH!! yeayyy!
[cian pulak abang,mak n akak! hahaha]

ohhh! btw!
sandara park from 2ne1 also born on november!heheh
same date with me!! kekeke..
[tetibe sesuke pulak!]


so i do think NOVEMBER be my special month ever!! hehehe... 
thanks to ALLAH because give us a chance to be in this world to do ibadah to You...
=')

Saturday, November 12, 2011

setahun selepas 12 nov 2010!!

Assalamualaikum...
alhamdulillah fara masih bernyawa di dunia ini...
12 NOV birthday fara!! rugi pulak tak kene 11 NOV '11 !! hahaha...
macam biase la.. ramai yang wish birthday!! mostly kawan yang memang kenal.. hehehe.. fb fara mmg semua kawan yang kenal! tak wujud kawan yang tak kenal!! hohoho... text dkat phone num pun ade!! pastu h/p buat hal pulak..tak bole on! thanks korang!! fara appreciate sangat2 dengan doa korang!! ameen2.. doa sesame kter juga kan... =')

mase 11 NOV '11 tu ada sorang kawan U fara dari matric send message wish fara!!! dah la time tu tengah tunggu train hala ke midvalley..kekekeke... teringin nak makan makanan korea! yum! btw thanks ZATY!! anda sangat2 ingat birthday saya!!! =') advance 1 hari!! hahaha

wish paling sengal skali dengan ADILA!! ok! merapu tahap MASA DEPAN ni!! hahaha.. cter ape ye?? biar lah rahsia~ hahaha..thanks dila!! you're my only best friend i ever had!! thanks accept me as i am! help me in good / bad situation!!! =') and we are in same UNIVERSITY!! hahaha sengal!

teringat pulak last year, kenangan yang sangat manis buat diri fara ni =  first time derma darah on my birthday date!! hehehe..tapi................
this year, i have a great time with my family first.. BIRTHDAY DAY = KENE QUARANTINE DEKAT RUMAH! meh3! dengar ni..haiya...

[teman mak gi kedai atasan urusan rumah!]

fara : [tengah drive] ma, ade sape2 pakai kete tak lepas ni??
mak : nape?? nak kuar ?
fara : a'ah kot..tak pasti lagi...
mak : ish adik ni..semalam baru kuar..hari ni NAK kuar lagi.. tak yah3!
fara : [dlm hati] rindu kat mmbr2 geng fara!!! nak jumpe dorang!! hurmmm tak pe la..

maka sampai petang la duduk rumah... best jgak! layanan macam PUTERI you.. hahahaha.. mak manje kan adik lagi!! =') [SUKE!]

TIBE-TIBE!
malam mak fara bagi fara kuar tapi dengan akak n aie je.. hehehe.. tak pe la..dapat celebrate jgak dengan mereka!! mak fara tak larat nak ikut~ biase la kami kalau kuar balik lambat n banyak singgah tempat~ kekeke..pergi big apple,midvalley then uptown,danau kota then mamak! hahaha

akak n aie belanja big apple! hehehe simple je...thanks!! 



                    [MIKO]           they are my SPECIAL PRESENT for this year!!          [MAILO]

[ahad malam] hari ni pulak dapat makan MOIST CHOCO CAKE dari kawan U!! hehehe... sedap sgt!! thanks WANI!!! amik kau 1/3 cake tu aku abis kan!! ekekeke...

Monday, November 7, 2011

MIKO! get well soon!

Assamualaikum..
Today the saddest day for me..knowing that my kitten have a virus inside his body..yesterday he had diarrhea..I couldn't imagine this happened so badly!even effect his own LIFE!!doctor said he has a chance 50-50 for his life...




Monday, October 31, 2011

#inspiring word

Assalamualaikum peeps!
suka tengok bende ni!!! hehehe... masalah jgak fara ni...
nak hias2 SIKIT locker hostel ni...
tak bole lekat2 kter main magnet2 pon bole lah~ hahahaha...
bende magnet ni beli dekat MPH..
murah je..so kalau korang suke.. carik bahagian alat2 tulis tau! 
seriously MPH memang tempat fara KENE PERGI kalau pegi shopping mall!! 
mesti ade je bende nak beli~
so tunggu la word lain lagi yer~~ will update!!

Wednesday, October 19, 2011

constant

Assalamualaikum semua!
dah lama tak update [ye ke?] hoho. banyak je aktiviti buat sepanjang hari,minggu dan bulan! [bajet busy la sangat kan..] haha..
ok! lari topic ni~ TERLINTAS DEKAT kepala otak ni waktu study management pukul 1.30 am! ok! masih study lagi time ni.. tapi main lappy jugak! =.="
ape nak cakap ni ringkas je,

KENAPE DENGAN "CONSTANT"?

bende korang selalu buat tu kan constant : PRAY![kalau amalkan...alhamdulillah]
fikir2 kan balik, layan FB, TWITTER, n etc ni pun jadi bende constant kter semua buat.. tak rase ke? kalau tak bagus la... 
fb memang bende fara selalu bukak la..[baik mengaku] tapi tu pun kejap2 je..
fara...fara... tak manfaat langsung masa yang ada! 

BAGI FARA :
bende IMPORTANT sekarang ni : EMAIL! haha.. memang hari2 bukak lah! lecturer advance sangat.. student kene print sendiri note dia! bagus jgak! appreciate usaha dia buat note untuk kami ni... 
hehehe..

bende yang BAIK patut dijadikan CONSTANT/ maintain kan...
jangan buat kejap, pastu tak dah...
hah! STUDY pun kene constant la kan! hehehe ='P
jom study balik!

merepek seketika di pagi hari! 
idea nak conteng blog sendir ni~
fara ferolin!

Sunday, October 9, 2011

steve jobs..

Assalamualaikum...
yesterday i entered one gadget shop at Midvalley... it's one of authorised company for selling apple products! purpose going there : surveying ipod touch..hahaha..suddenly something ATTRACT me and my uia's friend!

[a word for steve jobs's death...huhu]

this thing also ATTACT me to go to Midvalley!
just for this reason ok!
[ho kyang...it's under The Garden...]
DEELA,thanks introducing this to me!! <3 the taste..
btw it's korean food!

Thursday, September 29, 2011

jom BER-bueno!

Assalamualaikum...
dah lama tak post and update blog ni... tup tup tentang makanan! ='P
1st attempt rasa kinder bueno yg white punye! baharu!
fuh! sedap sangat2! bole jadi 2nd favo after BYTES! hehehe

[tengok picture pun dah terliur~]

Friday, September 16, 2011

[alphabet] G for g-o-m-b-a-k

Assalamualaikum...
entries untuk bulan SEPTEMBER baru nak bermula... sedih betul! [ye ke sedih??]
time raya memang tak ade connection INTERNET dekat kampung.. =.= [tak online pun tak pe kot...sibuk!] seminggu je raya tau...lepas tu sibuk-sibuk dengan ta'aruf week! sepanjang ta'aruf tu banyak briefing je.. bende paling suke cultural night je la kot.. hahaha.. baiah la paling cool .. itu la saat dah officially UIA student!! woot woot.. [kene bangga + syukur dapat further studies] hihi =')
mungkin tak terlambat lagi kan nak UCAP.....

[ehem ehem..macam saye ni la kan...]

[please be nice to us,senior]

BTW, i'm happy to be in main campus...alhamdulillah...
first week dah bermasalah! --------------------------->


Saturday, August 27, 2011

30/8 --> 31/8 --> 4/9 or 6/9 = semangat!

Assalamualaikum..
okay!okay! description through photos yaaaa... keke

30 AUGUST 2011
maaf zahir dan batin.. =')
raya..raya juga.. tapi keesokan hari nye..
[using POST-IT note stick and edit it! keke]

31 AUGUST 2011
merdeka!merdeka!merdeka! 
i'm PROUD to be MALAYSIAN!
[my picture from floria festival '11]

4/6 SEPTEMBER 2011
kueng..kueng..kueng...
taaruf week/orientation for new intake degree! 
harap-harap berjalan dengan lancar..ameen..ameen..
[source pic : UNCLE google]

enjoy your day everyone! =')

Thursday, August 25, 2011

GOOD NEWS : breaking dawn!

Assalamualaikun...
ok! just now i read a post from my friend,tasnim at FB!
she tagged someone else..but i get excited knowing this!!! hahaha..let's watch the trailer..

seriously must watch!
oh! 24 NOV 2011 in M'sia ya..=')

CONFESSION!

Assalamualaikum...
uwaaa... i hate the word CONFESSION! why?
it's reveal about ourselves! myself!! kueng kueng kueng..
ok! let's straight to the point.. maybe you all know right past 2 years ONLINE SHOPPING became HOT story in M'sia.. so that time..me also getting involve as BUYER ok! NOT seller.. hahaha..
what should i do? i keep on thinking that more easier for me to buy THINGS through online rather than CROWDING place.. mostly around KL..fuh! weekends is the busiest day EVER in kl town!! hate it! plus at that time i KEEP on thinking online shopping MORE CHEAPER than those at the malls.. 
1st item i tried to buy through on9 was SHAWL! ehehe.. i love wearing SHAWL.. tudung 4 segi tu..[tudung bawal n etc tu not suitable with my face!] hate it! so, 2009 i start wearing shawl all the time as i remember.. HAHA.

from ONLINE SHOPPING --> i become a addicted person to online shopping! ok! nonstop buying things through online! kyaaa!! from shawls --> clothes --> shoes --> bags!! dush3! really really makes me feel PUAS ok! haha. unable to describe and express it! that's me in the year 2009! hahaha..

CONFESSION for today :
i stop buying through ONLINE!
it's difficult to do so.. BUT i try so HARD for not involve with it anymore~
hurmmm impossible right FOR NOT involve in buying online..
sometimes THINGS you can get MORE cheaper from online stuffs! hehe..
example : perfumes, books...[FOR ME : that's things i think you all can buy through online]..
other stuffs : YES! you can..but find it with reasonable PRICE! 
*not saying that online SELLER marking up price so high in order to obtain HIGH profit!
but some do so.. 
if you are a person who LOVE buying online stuffs.. look at the quality, material, and ALSO price [think of it is reasonable with it?]

hehe.. i just voice out loud my opinion~ that's me...
for me shawl --> you can find at outside.. if that online shop sell it at REASONABLE price then go on...
clothes --> material is the most important to me.. from online shop ..you can't touch it.. so be careful lah! [i have that experience.. : the material is not GOOD but in the pic saying like this and that.. ='( ]
hehehe...

MY IDEA : if you wanna buy online stuffs.. looking for if the online shop HAS a store.. which she/he not ONLY sell through online but HAVE a store..heehehe..

so....... i just overcome 1 problem in myself! hehehe...
=')
#online shopping  have it pros and cons~[i think everything in this earth!]
think wisely ya peeps!

Wednesday, August 24, 2011

rabu kedu [2] 'versus'

                                                                   
[japanese food VS korean food]


          

Tuesday, August 23, 2011

[cerita pendek] ini kisah koutarou.

Assalamualaikum..

hari ahad yang lepas[21/8/2011] sudah 6 hari saya[koutarou = kucing fara] sakit..badan semakin susut..saya tak lalu makan..asyik tidur sahaja..tuan saya[mak fara] ambil tindakan untuk bawa saya ke klinik haiwan..
tetapi, saya kena ikut dahulu ke bengkel kereta..


koutarou : ayuh! saya dah ready nak ke klinik haiwan... tapi kene teman mak n oboh ke bengkel kereta dulu [mak saya punya kereta la tau..saya mane reti bawak ini kereta viva wo...]


 koutarou : hurmm! saya takut la wahai cik fara...kenapa bawak saya ke tempat yang sangat bising ni...benci2!
fara : ehehehe.. tapi koutarou suke duduk dalam beg kuning tu kan? siap kene peluk lagi tu...
* he totally looks fine! but he became thin within 5 days.. ='(

setelah selesai baiki kereta viva mak saya..maka kami bergerak ke klinik haiwan untuk rawatan saya... hehehe..dekat je dari rumah tuan saya.. masuk je ke klinik membuat HATI saya berdenyut dengan KENCANG nye.. takut la...

doctor perempuan : kenapa kurus sangat ni? bulu dah sedap pegang..tak pa2 kter check ye...
*koutarou behave well.. tak meronta-ronta pun! good boy my cat! <3

koutarou : saya hanya demam saja..diberi ubat antibiotik dan ubat demam.. saya mahu balik rumah segera...!
*within 1 weeks if no progress..we need to bring his back to klinic!

alhamdulillah..saya dah selamat sampai rumah dalam pukul 12 tengah hari..
*koutarau sangat suke sampai dirumah.. dan terus lelapkan mata untuk berehat setelah 3 jam berjalan2..hahaha..

p/s : SAYA dalam entry ni merujuk kepada kucing fara = koutarou.. dia kucing jantan dimana tak de specifik nama jenis kucing...koutarou ni kacuk kucing kampung dan kucing persian..bulu dia sememang nye rasa macam KARPET! kucing kegemaran keluarga fara! tapi fara SAYANG LEBIH dekat ann-chan [another cat] hehe.. =')

*** cakap pasal ann-chan, fara rasa dia BUNTING! perut dia besar semacam! lepas tu selera makan dia makin naik!! waaa... doa2kan betul dia bunting! i wanna be MOMMY to ann-chan's babies(wishing more than 2 babies) haha. =')



Sunday, August 21, 2011

saya suka dikelilingi dengan sahabat baik.

Assalamualaikum..
entry kali ini ada kena-mengena dengan diri ini...

Alhamdulillah..ingin berkongsi sedikit la diri yang banyak perlu diperbetulkan ini..
sebelum ini didikan agama hanya dari darjah 1 sampai lah darjah 6 sahaja.. betapa cetek nye pengetahuan agama dalam diri ini... memang tak cukup kalau hanya belajar mase sekolah rendah la kan...

2009 merupakan tahun perubahan diri secara sedikit demi sedikit.. kenapa?? saya ditempatkan bersama-sama kawan yang bole membimbing diri ini.. [uia] memang bole kata yang uia ramai penuntut/pelajar dari sekolah agama...mula-mula rasa susah nak sesuai kan diri dengan mereka yang mempunyai ilmu keagamaan yang banyak..tapi diberi tunjuk ajar DAN diajar, dikongsi bersama ilmu mereka itu kepada saya.. seronok mengetahui nye.. =')

p/s : THANKS A LOT kawan2 fara yang selalu tolong fara dalam mengetahui ilmu agama! tak tahu saja fara rujuk mereka + cari rujukan buku jgak la.. =') [kalau terbaca terima kasih la korang2 ni]

*banyak lagi perlu tahu..ilmu itu perlu dicari..[peringatan untuk diri ini juga~]

Wednesday, August 17, 2011

wordless wednesday [1] kad raya?

*nostalgia* =')

Tuesday, August 16, 2011

seronok la ade org berteman...

Assalamualaikum...
hai..fara ni bercerita tentang pasangan ke?
dah berpunya kah budak ni?

HURRRMMM..persoalan tu...hehehe...*shy shy cat*
eh jangan nak melalut lah..sebenar nye tak de sesiapa pun SINGLE? waaah! confident nye ko ni fara...

I. ANDA mempunyai Tuhan,ALLAH
DIA sentiase disamping kita sepanjang masa...

II. ANDA bersama holy QURAN
dimana2 sahaja Quran menjadi pembendung kita...

III. ANDA dengan LAPPY!
hehehe...yang duk siapkan assignment2 last2 minute tu..ni la peneman nye...

IV. ANDA dengan DIARY
hurmmm...tetttttt! semua nye rahsia~


V. ANDA dengan handphone
ok! menipu la korang tak dengan bende alah ni.. 
*ni la peneman fara,symbian je mampu..android or iphone or BB ke tak mampu =.="

VI. ANDA dengan social network
hurmmm...ni kegilaan budak2 skrg[termasuk diri ni..] cari kawan lama balik..
p/s : jgn salah guna FB ni suda la..

ok la.. ni je la yang ade kat kepala ni..maybe siape2 yang baca ni..ade lagi peneman nye...hihi
sesungguhnya Allah mencipta mahkluk-Nya berteman.. hurmm ape maksud nye?
--> begitu juga dengan PENEMAN = SUAMI/ISTERI..itu semua sudah tentukan Ilahi..insyaAllah..*amboi gatai ni..hahaha...
just wanna share this thing for such a long time! huh! at last, i post it! kakaka...
enjoy reading this entry! =')

Sunday, August 14, 2011

DUA minggu sudah berlalu, DUA minggu bakal menanti.

Assalamualaikum....
amboi fara nak start dengan DUA pastu DUA lagi..nak berpantun tu memang tak reti la kan..
hurmm ape yang dimaksudkan oleh CIK FARA tu??
meh meh...dengar ini cerita lapuk!

DUA minggu sudah berlalu --> hah! tut tap tut tap hari ini hari ke-14 umat Islam melaksanakan ibadah puasa.. [fuyooo!] tak ke,
DUA minggu = 14 hari..
[hehehe..syukur Alhamdulillah..]
segalanya dilaksanakan dengan berserdehana...takat ni tak pernah membazir lagi lah mak masak/beli makanan di bazaar..almaklum la, mak masih kerja so anak nye ini[saya] hanya tau bantu ckit2 saje[baik jujur..bulan mulia ni!]

eh! last DUA tu ape pulak...
DUA minggu bakal menanti --> aissshhh tak yah cakap la.. cube imagine situasi dimana ramai berpusu2 di SOGO,KL! dapat dah kot kan..? lalalala.... sibok beli baju untuk ape?? [untuk RAYA!] yezza..memang tidak la nak ke SOGO tu...herrrr..
tapi jangan lupe pulak...malam menghabisan ramadhan[malam2 ganjil pada 10 hari terakhir] = lailatul qadr.. 

**sesungguh bulan Ramadhan ADALAH bulan yang mulia.. banyakan ibadah2 kepada Allah..[peringatan untuk diri ini juga~]
p/s : sape nak KAD RAYA..habaq mai alamat hampa! kuikuikui...

Tuesday, July 26, 2011

permulaan baharu bulan september 2011 kelak!

Assalamualaikum...ada ape dengan bulan 9 ni? jeng.jeng.jeng....
melanjutkan pelajaran untuk degree pula!! ALHAMDULILLAH..
universiti yang diidamkan semenjak form 4...kakak nye masuk situ ...dia pon nak jgak...
hurrmmmm uni apekah itu...?

[International Islamic University Malaysia]!

sebulan je lagi bakal menjejakkan kaki di situ... *excited.excited*
hurrrmmm...penah dengar jgak..IIUM ni dah tak macam dulu dah...suasana dah jadi lain...ape2 je lah! nak further studies kat oversea tak mampu...kire bersyukur sangat2 lah dapat further studies ni...
yang best nye :DEKAT DENGAN RUMAH! hehehe[evil giggle] tapi kene stay hostel..parents tak kasi ulang-alik! lega NOOR AINI dan ALIAS sebab kesemua ANAK nye dapat belajar sehingga degree.. ini membuktikan kami[anak2mu] cube membalas jasa yang kecil dan susah hendak dicari... insyaAllah abg dan akak fara ingin sambung master pula..bile? kumpul duit dulu la mereka tu..weee.... =')

Thursday, July 21, 2011

A,AB,B,O = BLOOOOODDDD~

Assalamualaikum...title kali ni tentang JENIS DARAH! aissshhh masuk bab2 sains la pulak..bukan nak cter ape ade dengan darah tu..cuma nak share CHARACTERISTIC dari darah anda je.. bende ni psychology je sebenar nye...tapi bile bace ade kene dengan kter...JOM TENGOK ANDA MACAM MANE....

A-TYPE
People with blood type A has a strength of character with deep roots that will help them to remain calm in a crisis when everyone panicked face a similar situation. They tend to avoid confrontation, and actually less comfortable in the crowd. They are usually shy and sometimes prefer seclusion. They seek harmony and are very polite, but they actually never really fit with the others. They are very responsible. If there is work to be done, they prefer to do it themselves. People with this blood type is always carved out a successfuland highly perfectionist. They are also very creative, and most artistic of all blood types are there because of their sensitivity.

B-TYPE
People with blood type B is the most practical of all the blood there. They specialize in thefield. When they start a project, they will spend more time trying to understand and follow all instructions / directions as needed for that. If you do something, they always focus onwhat is being done. They tend to be guided by the purposes and chased up to completethe job even though it seems not possible. They tend to be less cooperative. They prefer to follow the rules and their own ideas. People with blood type B to give more attention to the thoughts of their feelings, and therefore, it sometimes seems cold and serious.

AB-TYPE
People with AB blood type hard to classify. They can have characteristics on both ends of the spectrum at the same time. That is, on the one hand they are shy, on the other hand,very open. They easily convert one side to the other. They are trustworthy and responsible, but can not be responsible if too much is demanded of them. They do not mind helping along in accordance with their terms. People with blood group is very fond of art and metaphysics. AB is also considered the worst blood type within Japan. They also like to determine its own terms and entitled to abort if it does not fit with their expectations. They are known to be very sensitive and attentive.

O-TYPE
People with blood type O are those who do not much bother, energetic and has a high social life. They are the most flexible of all existing blood group. They will quickly start a project but are having problems continue and often much too easily give up in the middle of the road. They sometimes act and not be relied upon. They always say what's on their minds directly. They are always honest. They value the opinions of others and love to becenter of attention. In addition, people with blood type O has confidence was strong.


[teringat plak 1st time derma darah tahun lepas]

darah fara jenis ape biar lah rahsia...hehehe..tapi ade ckit persamaan ape yang dikatekan..hehehehe...
*source from UNCLE GOOGLE..hehehe...so biar je la in english...[bukan nak speaking noh]
enjoy bace ya!

FLORIA '11

Assalamualaikum...
minggu lepas berlangsungnya festival bunga di Putrajaya... hehehe...
tema bunga ROS! tapi bunga ros tak berape banyak sbb iklim yang kurang sesuai...certain tempat je ade hiasan bunga ros! berbaloi lah pergi...ni kali ke-2 pergi!mmg tak rugi lah pergi! =')


 [bunga ros warna purple!]

[omma totally PURPLE! the orchid too!!]
                                                                       
hehehe.....

[keajaiban dari Ilahi! POKOK RAMA-RAMA!] 

hehehe...just snap every flowers! <3 it!

*ENLARGE the picture..All pictures taken by myself! 
p/s: thanks sony ericsson satio! LOVE it!

Monday, July 18, 2011

[alphabet] C for CAT!

Assalamualaikum... cat[in english] ATAU kucing[dalam bahasa melayu nya] haha...semua orang tahu lah fara hoi!suke KUCING!! bile mak yg start suke kucing...anak2 dier pon terikut lah! terutama anak last dier ni...hehehe..

macam mana boleh suke KUCING? meh imbas kembali pada tahun 1997..pada suatu petang,bermain lah bersama-sama kawan..lepas tu ade la kawan2 yg NAKAL(yg masih teringat ADILAH ABDULLAH,jiran belakang umah) ni tengah buli ANAK KUCING..dorang buli ape? TANAM anak kucing tu dekat PASIR! ape lagi..fara join lah!hahaha*kidding* fara datang menyelamatkan ANAK KUCING tu...dah keadaan jd kelam kabut fara amik anak kucing tu lari bawa balik umah~ nak dipendekkan cerita..mak kat kasi bela...dok nangis je fara..amik kau terus kasi! hahahaa...*pandai buat trick dgn menangis* hahaha...so 1st cat nama NANA!

sehingga ari ni,rase nyer dah berbelas-belas kucing..nana terus kan generasi lahir kan anak2 kucing yg comel! hehehe...tapi last generasi dia bernama BLACKIE..mati 3 tahun yg lepas..hampir setahun lebih tak ada kucing ='( ...

KOUTAROU & ANN-CHAN...ni kucing2 fara yg menjadi peneman sekarang ni...kehadiran mereka pada tahun lepas!! dapat free free ja kucing ni..*thanks dkat kawan mak yang bagi kat kami* dapat 2 ekor terus! sekor betina sekor jantan! yang bulu kembang [ann-chan] <-- paling suke dier!! yang bulu biasa [koutarou] <-- semua sayang dier! so baik pilih yang orang kureng sayang..ann-chan la paling fara sayang..*sengal* 

ann-chan <3 n koutarou <3 !
mereka PENEMAN selain family n my friends! 

Saturday, July 16, 2011

takut lah jadi MANGSA FB!

Assalamualaikum..
kalau nak diikutkan TREND sekarang ni..dunia makin moden! SGT moden! facebook [ayat pendek FB] ! cube tanye remaja2 kat luar sane tu...sure ade punye lah! malahan SELURUH DUNIA mempunyai account FB! hurrrmmm... cuba bayang kan[ tak yah bayang mmg kenyataan ] GAME : ANGRY BIRD tu..orang punye LIKE page tu dekat FB bukan main ramai! *amik contoh tu sebab games tu tgh HANGAT! bole dikatakan memang ramai menggunakan FB!

ishhh! tumpuan disini adalah MASA dan TUJUAN fb ni...fara pon bukan nak salahkan sape2 la..ni untuk diri sendiri jgak! [reflect back]..

Situasi sekarang fara student lagi kan...SEMUA orang sibuk dengan assignment la, projek la, n etc lah kan... TAPI dalam sibuk2 tu kan.. BOLEH lagi tu buang masa buka fb! bila dah menghadap LAPTOP main FB tu kan..BERJAM-JAM! maka kerja pon tergendala...tak ke SERABUT tu... situasi begini pon PERNAH fara rasa! tapi fara tak nafikan dalam 10 orang..6 orang akan ADA dalam situasi itu jgak..hurmmm lagi best nye kan..buka FB berjam-jam tak pa..TAPI nak bace BUKU ILMIAH tu..aiyoyo mengantukkkk nyeeeeee.. kenapa situasi ni terkena jgak dekat diri ini?! takut2 kalau difikirkan banyak kali....

ok.buat ape dengan FB tu? 'saya kongsi/luahkan perasaan saya' /// 'saya nak jumpe kawan2 lama balik' ...hurm fara rasa semua orang ada tujuan kenapa FB dia digunakan kan kan... tapi jangan lah mengarut sangat tujuan tu.. NAK LUAHKAN PERASAAN ok.bole...satu je..bersikap realistik ye.. nak F word sangat knape..nak BO_ _ _ sangat tu knape.. then kata tu la diri nye...personaliti yang sangat CANTIK ke begitu kalau perempuan yang cakap...?wow! kalau YA..susah lah! kalau TIDAK...bagus! bukan nak tunjuk fara ni baik yg teramat2 tapi PERADABAN n PERTUTURAN tu penting jgak...itu pendapat fara...

Kesesalan yang terkena kat diri ni masing BOLE dibaiki lagi...fara takut dikategorikan OBSESS dengan FB! itu saja...selalu nye fara carik info/bincang dengan kawan gune FB.. share bende penting... hurmmm fikir2 kan....

Friday, July 1, 2011

[cerita pendek] .kedai buku.

Assalamualaikum..
situasi nya berlaku semalam...ada lah sorang INSAN nih! tak tau la ape name...
tiap2 kali pergi SHOPPING MALL, mesti SINGGAH kedai buku..tak kisah la MPH ke, KINOKUNIYA ke, BORDERS ke n etc! tujuan dier kat situ memang BANYAK! hahaa
tengok je la......................... tp semalam tu bende dicarik bahagian ARTS!


"hhmmmm carik kat bhgian ART ade la kot..."

tak jumpe jgak tu...

"tgk belah sini plak lah! tak ade laaaaaaaaa~ T.T"

bengang sgt!

"hmm baik pegi belah ni plak lah."

fuh! rase nya sume orang mcm ini la kan bile kat kedai buku.. kalau ikot kan hati kan...
nak je CAPAI sume buku yg ade! tp PERSOALAN NYA : sempat habis kah buku itu kalau beli byk2??? hehe...


 
[mata pon dah jadi EMPAT!! hehehe... btw mmg suke mencarik buku]


Tuesday, June 14, 2011

RESULT MUET for mid-year 2011...

Assalamualaikum....
short n simple entry for today...
gets this information from my bestie!thanks izzati for telling me this IMPORTANT maklumat!!!!
even you tell me through text...
so here the link to CHECK you all puye RESULT...
all the best...
redha + tawakal
that's enough...


**as for me : ALHAMDULILLAH...syukur yg teramat2....
"ade hikmah disebalik semua ini"
:')

Tuesday, June 7, 2011

reunion SKTKP '11 batch 1998-2003

mule kan dgn.. ASSALAMUALAIKUM..
let's update Blog ini!!!!!! [campur2 bahase ye fara ni]
ameen...ameen...sangat2 puas hati dengan event yg sorang mmbr fara buat.nak specific AIZI!
kalo tak de aizi..tak berjalan lah REUNION ni...
start plan reunion ni bulan 3! fuh! ALHAMDULILLAH terlaksana jgak akhir nyer...
tarikh yg sgt2 sesuai 28 Mei 2011..tempat di Hotel Putra...
walaupun anggaran pada mula nyer lebih dari 50 org...tibe2 yg dapat attend hanya 30 shj....
ok la tu..pikir2 balik..bukan senang nak kumpul kan 30 org dlm satu2 majlis kan....plak tu buat sendiri..tak ade mane2 anjuran lagi tu...hehehe...
syok! sume sporting2 ja...perkare yg tak bole lupa...PERUBAHAN DIRI MASING2 SELEPAS 8 TAHUN...
ade yg makin tinggi la...makin cun la..makin tembam mcm bapak org la...makin riuh dr budak2 kecik dulu la...
wa...serius mmg ade yg b'beza rupa n ade yg same ja....BEST! tak bole gambarkan keseronokan jumpe KAWAN2 sekolah lame....bukan MENENGAH punye ni..tp sekolah RENDAH plak tu...
de sorang mmbr mmg pro amik pic..so curik pict dier dr FB dier...thanks AZMEER! sudi amik pic kami sume....


*mule kan dgn bacaan doa*


*wakil ucapan tok sume budak,Aizi*

*cegu kamarudin bg ucapan*

*cegu mazlan...."kayu api"*

*pengacara kami,Naim*

*girls* 

*boys* 

*birthday surprise,Dayang*

*ape korang buat pon tak tau*

*borak2 kenangan lame*

*boys again*

*keseronokan*

*cover cun sume*

 *someone de wat lawak,Azmeer main snap je* 

 *hadiah buat cegu*


*all of us*

*AMEEN ALHAMDULILLAH*



seronok dpt jumpe korang2 ni...
ngan lupe mmbr suda la yer...
BTW THANKS A LOT AIZI! 
ade jgak la yg membantu aizi disepanjang reunion ni..thanks jgak~