Saturday, August 27, 2011

30/8 --> 31/8 --> 4/9 or 6/9 = semangat!

Assalamualaikum..
okay!okay! description through photos yaaaa... keke

30 AUGUST 2011
maaf zahir dan batin.. =')
raya..raya juga.. tapi keesokan hari nye..
[using POST-IT note stick and edit it! keke]

31 AUGUST 2011
merdeka!merdeka!merdeka! 
i'm PROUD to be MALAYSIAN!
[my picture from floria festival '11]

4/6 SEPTEMBER 2011
kueng..kueng..kueng...
taaruf week/orientation for new intake degree! 
harap-harap berjalan dengan lancar..ameen..ameen..
[source pic : UNCLE google]

enjoy your day everyone! =')

Thursday, August 25, 2011

GOOD NEWS : breaking dawn!

Assalamualaikun...
ok! just now i read a post from my friend,tasnim at FB!
she tagged someone else..but i get excited knowing this!!! hahaha..let's watch the trailer..

seriously must watch!
oh! 24 NOV 2011 in M'sia ya..=')

CONFESSION!

Assalamualaikum...
uwaaa... i hate the word CONFESSION! why?
it's reveal about ourselves! myself!! kueng kueng kueng..
ok! let's straight to the point.. maybe you all know right past 2 years ONLINE SHOPPING became HOT story in M'sia.. so that time..me also getting involve as BUYER ok! NOT seller.. hahaha..
what should i do? i keep on thinking that more easier for me to buy THINGS through online rather than CROWDING place.. mostly around KL..fuh! weekends is the busiest day EVER in kl town!! hate it! plus at that time i KEEP on thinking online shopping MORE CHEAPER than those at the malls.. 
1st item i tried to buy through on9 was SHAWL! ehehe.. i love wearing SHAWL.. tudung 4 segi tu..[tudung bawal n etc tu not suitable with my face!] hate it! so, 2009 i start wearing shawl all the time as i remember.. HAHA.

from ONLINE SHOPPING --> i become a addicted person to online shopping! ok! nonstop buying things through online! kyaaa!! from shawls --> clothes --> shoes --> bags!! dush3! really really makes me feel PUAS ok! haha. unable to describe and express it! that's me in the year 2009! hahaha..

CONFESSION for today :
i stop buying through ONLINE!
it's difficult to do so.. BUT i try so HARD for not involve with it anymore~
hurmmm impossible right FOR NOT involve in buying online..
sometimes THINGS you can get MORE cheaper from online stuffs! hehe..
example : perfumes, books...[FOR ME : that's things i think you all can buy through online]..
other stuffs : YES! you can..but find it with reasonable PRICE! 
*not saying that online SELLER marking up price so high in order to obtain HIGH profit!
but some do so.. 
if you are a person who LOVE buying online stuffs.. look at the quality, material, and ALSO price [think of it is reasonable with it?]

hehe.. i just voice out loud my opinion~ that's me...
for me shawl --> you can find at outside.. if that online shop sell it at REASONABLE price then go on...
clothes --> material is the most important to me.. from online shop ..you can't touch it.. so be careful lah! [i have that experience.. : the material is not GOOD but in the pic saying like this and that.. ='( ]
hehehe...

MY IDEA : if you wanna buy online stuffs.. looking for if the online shop HAS a store.. which she/he not ONLY sell through online but HAVE a store..heehehe..

so....... i just overcome 1 problem in myself! hehehe...
=')
#online shopping  have it pros and cons~[i think everything in this earth!]
think wisely ya peeps!

Wednesday, August 24, 2011

rabu kedu [2] 'versus'

                                                                   
[japanese food VS korean food]


          

Tuesday, August 23, 2011

[cerita pendek] ini kisah koutarou.

Assalamualaikum..

hari ahad yang lepas[21/8/2011] sudah 6 hari saya[koutarou = kucing fara] sakit..badan semakin susut..saya tak lalu makan..asyik tidur sahaja..tuan saya[mak fara] ambil tindakan untuk bawa saya ke klinik haiwan..
tetapi, saya kena ikut dahulu ke bengkel kereta..


koutarou : ayuh! saya dah ready nak ke klinik haiwan... tapi kene teman mak n oboh ke bengkel kereta dulu [mak saya punya kereta la tau..saya mane reti bawak ini kereta viva wo...]


 koutarou : hurmm! saya takut la wahai cik fara...kenapa bawak saya ke tempat yang sangat bising ni...benci2!
fara : ehehehe.. tapi koutarou suke duduk dalam beg kuning tu kan? siap kene peluk lagi tu...
* he totally looks fine! but he became thin within 5 days.. ='(

setelah selesai baiki kereta viva mak saya..maka kami bergerak ke klinik haiwan untuk rawatan saya... hehehe..dekat je dari rumah tuan saya.. masuk je ke klinik membuat HATI saya berdenyut dengan KENCANG nye.. takut la...

doctor perempuan : kenapa kurus sangat ni? bulu dah sedap pegang..tak pa2 kter check ye...
*koutarou behave well.. tak meronta-ronta pun! good boy my cat! <3

koutarou : saya hanya demam saja..diberi ubat antibiotik dan ubat demam.. saya mahu balik rumah segera...!
*within 1 weeks if no progress..we need to bring his back to klinic!

alhamdulillah..saya dah selamat sampai rumah dalam pukul 12 tengah hari..
*koutarau sangat suke sampai dirumah.. dan terus lelapkan mata untuk berehat setelah 3 jam berjalan2..hahaha..

p/s : SAYA dalam entry ni merujuk kepada kucing fara = koutarou.. dia kucing jantan dimana tak de specifik nama jenis kucing...koutarou ni kacuk kucing kampung dan kucing persian..bulu dia sememang nye rasa macam KARPET! kucing kegemaran keluarga fara! tapi fara SAYANG LEBIH dekat ann-chan [another cat] hehe.. =')

*** cakap pasal ann-chan, fara rasa dia BUNTING! perut dia besar semacam! lepas tu selera makan dia makin naik!! waaa... doa2kan betul dia bunting! i wanna be MOMMY to ann-chan's babies(wishing more than 2 babies) haha. =')



Sunday, August 21, 2011

saya suka dikelilingi dengan sahabat baik.

Assalamualaikum..
entry kali ini ada kena-mengena dengan diri ini...

Alhamdulillah..ingin berkongsi sedikit la diri yang banyak perlu diperbetulkan ini..
sebelum ini didikan agama hanya dari darjah 1 sampai lah darjah 6 sahaja.. betapa cetek nye pengetahuan agama dalam diri ini... memang tak cukup kalau hanya belajar mase sekolah rendah la kan...

2009 merupakan tahun perubahan diri secara sedikit demi sedikit.. kenapa?? saya ditempatkan bersama-sama kawan yang bole membimbing diri ini.. [uia] memang bole kata yang uia ramai penuntut/pelajar dari sekolah agama...mula-mula rasa susah nak sesuai kan diri dengan mereka yang mempunyai ilmu keagamaan yang banyak..tapi diberi tunjuk ajar DAN diajar, dikongsi bersama ilmu mereka itu kepada saya.. seronok mengetahui nye.. =')

p/s : THANKS A LOT kawan2 fara yang selalu tolong fara dalam mengetahui ilmu agama! tak tahu saja fara rujuk mereka + cari rujukan buku jgak la.. =') [kalau terbaca terima kasih la korang2 ni]

*banyak lagi perlu tahu..ilmu itu perlu dicari..[peringatan untuk diri ini juga~]

Wednesday, August 17, 2011

wordless wednesday [1] kad raya?

*nostalgia* =')

Tuesday, August 16, 2011

seronok la ade org berteman...

Assalamualaikum...
hai..fara ni bercerita tentang pasangan ke?
dah berpunya kah budak ni?

HURRRMMM..persoalan tu...hehehe...*shy shy cat*
eh jangan nak melalut lah..sebenar nye tak de sesiapa pun SINGLE? waaah! confident nye ko ni fara...

I. ANDA mempunyai Tuhan,ALLAH
DIA sentiase disamping kita sepanjang masa...

II. ANDA bersama holy QURAN
dimana2 sahaja Quran menjadi pembendung kita...

III. ANDA dengan LAPPY!
hehehe...yang duk siapkan assignment2 last2 minute tu..ni la peneman nye...

IV. ANDA dengan DIARY
hurmmm...tetttttt! semua nye rahsia~


V. ANDA dengan handphone
ok! menipu la korang tak dengan bende alah ni.. 
*ni la peneman fara,symbian je mampu..android or iphone or BB ke tak mampu =.="

VI. ANDA dengan social network
hurmmm...ni kegilaan budak2 skrg[termasuk diri ni..] cari kawan lama balik..
p/s : jgn salah guna FB ni suda la..

ok la.. ni je la yang ade kat kepala ni..maybe siape2 yang baca ni..ade lagi peneman nye...hihi
sesungguhnya Allah mencipta mahkluk-Nya berteman.. hurmm ape maksud nye?
--> begitu juga dengan PENEMAN = SUAMI/ISTERI..itu semua sudah tentukan Ilahi..insyaAllah..*amboi gatai ni..hahaha...
just wanna share this thing for such a long time! huh! at last, i post it! kakaka...
enjoy reading this entry! =')

Sunday, August 14, 2011

DUA minggu sudah berlalu, DUA minggu bakal menanti.

Assalamualaikum....
amboi fara nak start dengan DUA pastu DUA lagi..nak berpantun tu memang tak reti la kan..
hurmm ape yang dimaksudkan oleh CIK FARA tu??
meh meh...dengar ini cerita lapuk!

DUA minggu sudah berlalu --> hah! tut tap tut tap hari ini hari ke-14 umat Islam melaksanakan ibadah puasa.. [fuyooo!] tak ke,
DUA minggu = 14 hari..
[hehehe..syukur Alhamdulillah..]
segalanya dilaksanakan dengan berserdehana...takat ni tak pernah membazir lagi lah mak masak/beli makanan di bazaar..almaklum la, mak masih kerja so anak nye ini[saya] hanya tau bantu ckit2 saje[baik jujur..bulan mulia ni!]

eh! last DUA tu ape pulak...
DUA minggu bakal menanti --> aissshhh tak yah cakap la.. cube imagine situasi dimana ramai berpusu2 di SOGO,KL! dapat dah kot kan..? lalalala.... sibok beli baju untuk ape?? [untuk RAYA!] yezza..memang tidak la nak ke SOGO tu...herrrr..
tapi jangan lupe pulak...malam menghabisan ramadhan[malam2 ganjil pada 10 hari terakhir] = lailatul qadr.. 

**sesungguh bulan Ramadhan ADALAH bulan yang mulia.. banyakan ibadah2 kepada Allah..[peringatan untuk diri ini juga~]
p/s : sape nak KAD RAYA..habaq mai alamat hampa! kuikuikui...